Мамина кухня в Україні

Майже дієтична зупка

Кулінарна епопея нашого життя продовжується, а разом з нею і рецепти котрі потрапляють на "шпальта" нашої електронної кухні.

Сьогодні готуємо трішки дієтичну зупку.

Готова дієтична зупка, Мамина кухня в Україні 2017

Для цього нам потрібно:

Куряче, не жирне м’ясо - 200 гр.)

Сіль - до смаку

Морква (кружальцями чи соломкою- до вподоби)- 50 гр.

Три картоплини (середні)

Одна цибулина (середня)

Пшоняна крупа - до 200 гр.

Звісно ж вода, каструлька та джерело вогню для приготування(плитка кухонна Smile ).

Відбираємо не більше 50 грам білого курячого м’яса з відвареного бульйону (решту - на інші потреби).

Бульйон, сіль, морква, куряче м’ясо, картопля та цибуля не почищені, пшоняна крупа для дієтичної зупки, Мамина кухня в Україні

Бульйон уже у нас готовий (у скороварці ми його швиденько відварили на курячому м`ясі).

Далі обов`язково охолоджуємо (в холодильнику) щоб увесь жир піднявся на поверхню:

Бульйон уже готовий з холодильника, приготування напівдієтичної зупки, mamacooking.in.ua

і ложкою це забираємо, виходить так:

Бульйон у каструлі після вибирання холодного жиру з поверхні, дієтична зупка, Мамина кухня в Україні

Чистимо картоплю та цибулю, миємо у холодній воді:

Почищена картопля та цибуля середнього розміру, приготування напівдієтичної зупки, mamacooking.in.ua

Тепер усе це нарізаємо кубиками:

Картоплю -

Процес нарізання картоплі кубиками, дієтична зупка, Мамина кухня в Україні

Загальна кількість уже нарізаної кубиками картоплі, приготування напівдієтичної зупки, mamacooking.in.ua,

цибулю -

Нарізання однієї цибулини кубиками, дієтична зупка, Мамина кухня в Україні.

Розміщуємо каструлю з бульйоном на плиті та запалюємо вогонь - гріємо:

Каструля з бульйоном гріється на газовій кухонній плиті, приготування напівдієтичної зупки, mamacooking.in.ua

Чекаємо, як тільки закипить, зменшуємо вогонь і додаємо порізану картоплю:

Засипання картопляних кубиків у бульйон що закипів, приготування напівдієтичної зупки, mamacooking.in.ua

До смаку, додаємо солі (якщо були похибки при відварюванні самого бульйону).

Покипіло 3-5 хвилин, додаємо порізану цибулю:

Засипання порізаної цибулі у бульйон що закипів, дієтична зупка, Мамина кухня в Україні

моркву (ми схитрували і взяли з холодильника попередньо порізану на соломку та заморожену):

Засипання порізаної моркви у бульйон що закипів, приготування напівдієтичної зупки, mamacooking.in.ua

пшоняну крупу:

Засипання пшона до бульйону, приготування напівдієтичної зупки, mamacooking.in.ua

Кипить ще 5-7 хвилин, додаємо небагато курячого м’яса (попередньо відвареного, подрібнивши його на менші шматки):

Засипаємо куряче м’ясо у бульйон, що кипить, дієтична зупка, Мамина кухня в Україні

Кипить ще 2-3 хвилини (сумарно не менше 15 хвилин варити(кипіння Smile )

Готова зупка, перекриваємо подачу вогню, даємо настоятись 15 хвилин:

Готова дієтична зупка настоюється та вистигає, Мамина кухня в Україні 2017

Шкода, але сервіровану порцію не встигли зробити історичним фактом - усе з`їли )))

А Вам смачного!



  1. Коментарі (4):


  2. Віра · 11 березня 2017 | 12:29 pm
     

    Буденний рецепт кожної домашньої кухні Dance

     
  3. Матусина помічниця · Сайт · 12 березня 2017 | 09:28 pm
     

    Вітаю Віра, ваша правда - домашня.Razz

     
  4. Bitcoin · Сайт · 20 березня 2017 | 01:24 pm
     

    Мені ніколи ще не вдавалося нормально посолити.

    Краще недосолити, а потім додавати вже до смаку.

    Чи сіль обов'язково треба на етапі варіння додавати?

     
  5. Матусина помічниця · Сайт · 21 березня 2017 | 10:59 pm
     

    Вітаю Bitcoin! Помітно, що Ви ведете активну діяльністьKickboxing))) Звісно, сіль усі дають в домашній кухні тоді, коли більше до вподоби! А загалом - 15 хвилин потрібно приблизно для більш-менш адекватного розчинення солі в такій кількості води)

     

Прокоментуйте!





:);):-D*DANCE*^^:'(:-[*boo**boxing*X(:P