Мамина кухня в Україні

Плов у скороварці

Необхідні інградієнти:

Рис 800 гр

М`ясо свиняче 800 гр

Соняшникова олія до 50 гр

Столова ложка солі кухонної

1-2 столові ложки приправи до плову

Морква 300-350 гр

4-5 середніх зубчиків часнику

Дві великі цибулини

Вода, приблизно 500-800 мл

Скороварка )))

Плов у скороварці, необхідні інградієнти від Мамина кухня в Україні

М`ясо необхідно нарізати шматками, моркву - довгими соломинками.

Промиваємо рис, до чистої води:

Плов у скороварці, промивання рису від Мамина кухня в Україні ©

Якщо є час, моркву можна нарізати дрібніше:

Плов у скороварці, нарізка моркви солмкою від mamacooking.in.ua ©

В каструлю додаємо соняшникової олії не більше 50 грам:

Плов у скороварці, олія в каструлі від Мамина кухня в Україні ©

Тепер виспаємо у каструлю скороварки нарізану моркву:

Плов у скороварці, нарізана морква в каструлі від mamacooking.in.ua ©

Цибулини нарізаємо півмісяцем:

Плов у скороварці, нарізка цибулі півмісяцем від Мамина кухня в Україні ©

І також закидаємо у скороварку:

Плов у скороварці, нарізана цибуля в каструлі від mamacooking.in.ua ©

На таку масу продуктів столова ложка солі з чубком (цього разу додано трішки замало Smile ):

Плов у скороварці, столова ложка солі від Мамина кухня в Україні ©

Обов`язковий елемент, приправа до плову, кількість на ваш смак:

Плов у скороварці, столова ложка приправи до плову від mamacooking.in.ua ©

Усе перемішуємо дерев`яною лопаткою та додаємо м`ясо (розмір шматків на Ваш смак (на фото, приблизно 3-4 см), та ще раз вимішуємо:

Плов у скороварці, додавання м`яса нарізаного шматками до вимішаної в каструлі суміші від mamacooking.in.ua ©

Вирівнюємо.

Зверху викладаємо рівномірно промитий рис:

Плов у скороварці, викладання відмитого рису зверху м`яса від Мамина кухня в Україні ©

Додаємо акуратно води:

Плов у скороварці, додавання води в каструлю від mamacooking.in.ua ©

Рівень води, такий щоб покрити повністю рис:

Плов у скороварці, рівень доданої води щоб покрити рис від Мамина кухня в Україні ©

Злегенька посипаємо приправою:

Плов у скороварці, приправа на поверхні від mamacooking.in.ua ©

В рис впихаєте цілі зубчики часнику(4-5), які після приготування потрібно витягнути!

Закриваємо скороварку, клапани закриваємо і підключаємо до електроживлення.

Вибираємо режим "Плов":

Плов у скороварці, скороварка-вибір режиму ПЛОВ від Мамина кухня в Україні ©

Встановлюємо час на 20 хвилин (на фото 21 Smile :

Плов у скороварці, скороварка - вибір часу приготування 21 хвилина від mamacooking.in.ua ©

Чекаємо.

Якщо додавали часник, витягуємо, страву добре перемішуємо та подаємо до столу.

Звісно, смак та консистенція плову відрізняється від приготованого у печі чи на вогні, але він повністю придатний до вживання.

Смачного!)



  1. Коментарі (3):


  2. Гость · 14 липня 2016 | 01:51 pm
     

    А яка марка вашої скороварки?

     
  3. Alina · 14 липня 2016 | 03:11 pm
     

    Який рис ви використовуєте - по фото бачу подовгастий, але чий саме? І чи це має принципове значення для цього рецепту плову?

     
  4. Матусина помічниця · Сайт · 19 липня 2016 | 01:52 pm
     
    Гость написав(ла):
    А яка марка вашої скороварки?

    Загалом це REDMOND (цілковитої певності не має про виробника). Марка неважлива (такої уже не випускають! щось на зразок 4*** здається))) ), важлива наявність та робочий стан.

    Alina написав(ла):
    Який рис ви використовуєте - по фото бачу подовгастий, але чий саме? І чи це має принципове значення для цього рецепту плову?

    Тут чисто практичний підхід: важливо щоб рис не розповзався після приготування - власне той, який видно на фото підходить добре.

     

Прокоментуйте!





:);):-D*DANCE*^^:'(:-[*boo**boxing*X(:P