Мамина кухня в Україні

Грушевий пиріг

Традиційно на Спаса готують страви з груш, яблук, слив. Я сьогодні спекла грушевий пиріг Torta delle pere за італійським рецептом і хочу запропонувати його усім відвідувачам цього блогу.

Грушевий пиріг від Мамина кухня в Україні

Нам потрібно:

2-3 середніх груші

200 г. муки

150 г. цукру

80 г. вершкового масла

2 яйця

120 г. чорного шоколаду, потертого на середній терці

150 мл. молока

1/2 пачки порошка до печива

Грушевий пиріг від Мамина кухня в Україні

Розтираємо розм'якшене масло з цукром.

Грушевий пиріг від Мамина кухня в Україні

Додаємо 2 жовтки, просіяну муку, порошок до печива і молоко. Добре все вимішуємо до однорідної маси.

Грушевий пиріг від Мамина кухня в Україні

В окремій посудині збиваємо 2 білки віничком до густої білої піни.

Грушевий пиріг від Мамина кухня в Україні

Поступово додаємо збиті білки до основної маси, помішуючи зверху вниз.

Грушевий пиріг від Мамина кухня в Україні

Розділяємо тісто на 2 частини і до однієї додаємо тертий шоколад.

Грушевий пиріг від Мамина кухня в Україні

2-3 середніх груші очищаємо і нарізаємо на пластинки.

Грушевий пиріг від Мамина кухня в Україні

Вистеляємо форму для випічки зволоженим пергаментним папером, який ми змащуємо маслом та посипаємо мукою.

Грушевий пиріг від Мамина кухня в Україні

Викладаємо на дно форми частину тіста з шоколадом, розрівнюємо лопаткою.

Грушевий пиріг від Мамина кухня в Україні

Викладаємо шар груш. Якщо груші несолодкі, можна їх присипати цукром.

Грушевий пиріг від Мамина кухня в Україні

Потім викладаємо другу частину тіста. Верхівку пирога можна прикрасити дольками груш.

Грушевий пиріг від Мамина кухня в Україні

Випікаємо пиріг в духовці при 180 градусах протягом 35-50 хвилин. Час випікання залежить від розміру форми (чим менша форма, тим довше потрібно випікати).

Готовність перевіримо зубочисткою, яка після проколювання пирога має залишатися суха і чиста.

Коли пиріг вистигне, посипаємо його цукровою пудрою.

Грушевий пиріг від Мамина кухня в Україні

Pronti! A tavola!

Грушевий пиріг від Мамина кухня в Україні



  1. Коментарі (7):


  2. KongFu Panda · Сайт · 25 серпня 2011 | 09:03 am
     

    Майже як рецепт Пиріг з яблуками, тільки ШОКОЛАД є і грушечки. Це ж така смакота має бути,...Навіть тарілка з сердюшками ))) Ех смакота...

     
  3. Lyucia · 25 серпня 2011 | 01:40 pm
     

    Складники майже ті самі, але технологія приготування тіста інакша , ніж в Пирога з яблуками. Але так само проста і легка . А те ,що смачно - то це чиста правда!

     
  4. Любителька · Сайт · 29 серпня 2011 | 07:20 pm
     

    Я у відпустці, згадалось про блог заглянула. Багато нових рецептів з мого останнього візиту - відстаю )))

    Мені пиріг сподобався - дякую!

     
  5. MasterWWW · 30 серпня 2011 | 01:19 pm
     

    Вы видели свой блог в IE 7-8? Рекомендую посмотреть.

    Много теряете

     
  6. KongFu Panda · Сайт · 02 вересня 2011 | 09:40 am
     
    MasterWWW написав(ла):
    Вы видели свой блог в IE 7-8? Рекомендую посмотреть.

    Много теряете

    Дякуємо за зауваження, але як ви собі дозволили висловитись "в IE 8" ніяких недоліків у функціюванні чи вигляді немає. Можливо ви більш точно опишете що саме вам видалось незручним чи невірним?!

    З повагою

    KongFu Panda

     
  7. Любителька · Сайт · 17 січня 2012 | 12:46 am
     

    Знову солоденьке, те що люблю, але знову з шоколадом і високою температурою.

    Все ж хочеться скоштувати!

     
  8. KongFu Panda · Сайт · 17 січня 2012 | 06:18 pm
     
    Любителька написав(ла):
    Знову солоденьке, те що люблю, але знову з шоколадом і високою температурою. Все ж хочеться скоштувати!

    Ось бачите, самі кажете ХОЧЕТЬСЯ! У нас справді тут усе смачніссімо! Приходьте і друзів запрошуйте)

     

Прокоментуйте!





:);):-D*DANCE*^^:'(:-[*boo**boxing*X(:P