Мамина кухня в Україні

Пиріг з яблуками

Сьогодні поділюсь з Вами рецептом першого пирога, який мені вдався! Щастя, скажу Вам, було море!

яблучний пиріг від Мамина кухня в Україні

Для пирога знадобляться яблука (3-4 штуки), 5 яєць, 150 г. масла, 1 пачка порошка для печива, 12 ст.ложок муки, 11 ст.ложок цукру, сіль, цукрова пудра, кориця.

яблучний пиріг від Мамина кухня в Україні

Отже, потрібно відділити 5 жовтків від білків. Жовтки збиваємо віничком з 5 ст.ложками цукру до однорідної маси.

яблучний пиріг від Мамина кухня в Україні

яблучний пиріг від Мамина кухня в Україні

До білків додаємо дрібку солі та 6 ст.ложок цукру і збиваємо до міцної білої піни.

яблучний пиріг від Мамина кухня в Україні

яблучний пиріг від Мамина кухня в Україні

З'єднуємо збиті білки з жовтками, додаємо пачечку порошка до печива, розтоплене на водяній бані вершкове масло (150 г.) і поступово вводимо 12 ст.ложок муки.

яблучний пиріг від Мамина кухня в Україні

яблучний пиріг від Мамина кухня в Україні

Добре вимішуємо тісто, яке буде в результаті однорідним і рідкуватим.

Виливаємо тісто в підготовлену форму, вкривши дно папером для випічки.

Миємо, обчищаємо і нарізаємо дольками 3-4 середніх яблука і викладаємо на тісто у довільному порядку.

яблучний пиріг від Мамина кухня в Україні

Якщо яблука кислуваті можна присипати їх цукром та корицею.

Відправляємо пиріг у духовку, розігріту до 180-200 градусів на 30 хвилин.

яблучний пиріг від Мамина кухня в Україні

Після того як пиріг вийнято, дайте йому час вистигнути і вже тоді виймайте з форми. Зверху притурушуємо його цукровою пудрою.

яблучний пиріг від Мамина кухня в Україні

Смачного!



  1. Коментарі (20):


  2. Гурманка · 12 грудня 2010 | 04:49 pm
     

    Ой, запах мабуть божествений: яблука, пудра, ваніль, кориця...

    Сьогодні ж приготую!

     
  3. Бульдозер · 12 грудня 2010 | 06:06 pm
     

    А ще трішки кориці меленої зверху, на тепле, і запах "збиває" любого з ніг.

     
  4. Смаковинка · 12 грудня 2010 | 06:34 pm
     

    Crying мала змогу сьогодні куштувати цей пиріг і ..."все пропало шеф,все пропало.."(((Razz

     
  5. Гурманка · 13 грудня 2010 | 04:32 pm
     

    Скажу Вам чесно, на смак - це набагато краще ніж на запах! Вчора вся сім'я оцінила! Хочу додати, що пікся мій періг трохи довше ніж 30 хвилин, але результат був того вартий! Смакуйте, усім раджу!

     
  6. Lucia · 14 грудня 2010 | 08:31 pm
     

    На мою думку це не пиріг- це справжній торт. В мене він теж вдався- інакше і не могло бути ,адже рецепт дуже точний. Дуже вдячна "маминій помічниці" за те ,що поділилася !Dance

     
  7. Lucia · 17 грудня 2010 | 09:08 pm
     

    Це знов я. Думала , що є новий рецептик !Kickboxing

     
  8. KongFu Panda · Сайт · 17 грудня 2010 | 11:22 pm
     

    Kawai

    Як завжди, мені знову нічого не дісталось окрім "смачних фотографій" :(

     
  9. Lucia · 19 грудня 2010 | 10:49 am
     

    SmileА на Миколая нема ніякого рецепта смачних "Миколайчиків"?Razz

     
  10. Дегустатор · 21 грудня 2010 | 09:51 pm
     

    Офіційно заявляю-шедевр!!! Мені пощастило насолоджуватись цим витвором кулінарії так би мовити з "перших рук". Перше враження звичайно це запах: кориця, ваніль, яблука, нема слів-емоції!!! За смак годі говорити, треба пекти і насолоджуватись !!! Так що відкиньте всі сумніви і до справи, смачного!!!!

     
  11. Матусина помічниця · Сайт · 03 січня 2011 | 03:20 pm
     
    Смаковинка написав(ла):
    Crying мала змогу сьогодні куштувати цей пиріг і ..."все пропало шеф,все пропало.."(((Razz

    Не хвилюйся, Смаковинка, збирайся і приходь, а я ще спечу!

     
  12. Матусина помічниця · Сайт · 03 січня 2011 | 03:21 pm
     
    Lucia написав(ла):
    На мою думку це не пиріг- це справжній торт. В мене він теж вдався- інакше і не могло бути ,адже рецепт дуже точний. Дуже вдячна "маминій помічниці" за те ,що поділилася !Dance

    Дякую, мамо, це ж твої неперевершені рецепти!

     
  13. Матусина помічниця · Сайт · 03 січня 2011 | 03:22 pm
     
    Дегустатор написав(ла):
    Офіційно заявляю-шедевр!!! Мені пощастило насолоджуватись цим витвором кулінарії так би мовити з "перших рук". Перше враження звичайно це запах: кориця, ваніль, яблука, нема слів-емоції!!! За смак годі говорити, треба пекти і насолоджуватись !!! Так що відкиньте всі сумніви і до справи, смачного!!!!

    Дуже рада, що догодила! Дегустаторам важко догодити, правда ж?Smile

     
  14. Долька · 13 січня 2011 | 10:40 am
     

    У вас тут справжні смакоти єSmile. На цей рецепт потрапила випадково.

    Щось поміняйте з навігацією на сайті Shy

     
  15. Любителька · Сайт · 14 березня 2011 | 11:30 pm
     

    Ой, як давно це було, а я й не помітила цього рецепту.

     
  16. люблю смакотульки · Сайт · 13 вересня 2011 | 12:22 pm
     

    ДУЖЕ ДЯКУЮ ЗА РЕЦЕПТИК!!!

    ТОРТИК ВДАВСЯ!!СІМ"Я ОЦІНИЛА!!!

    ПРОСТО..... НЯМ-НЯМ!!

    СПРОБУЙТЕ, ХТО ЩЕ НЕ ПІК ТАКОГО,НЕ ПОЖАЛКУЄТЕ!!

     
  17. Маша · 22 жовтня 2011 | 10:18 am
     

    RazzДуже смачний періг...))))просто клас!!!!!!!!!

     
  18. Маша · 31 січня 2012 | 09:47 pm
     

    дужу-дуже-дуже смачний!!!! я 2 приготувалаSmile Шедевр)))

     
  19. Матусина помічниця · Сайт · 20 березня 2012 | 06:57 pm
     

    Я нещодавно використала рецепт цього ж тіста для приготування маленьких кексів. І була дуже задоволена. Заповнила формочки для кексів на половину, додала шматочки шоколаду і випікала так само, як написано в рецепті пирога. Кекси гарно підросли, а шоколад залишився всередині і не витік. Усім рекомендую!

     
  20. KongFu Panda · Сайт · 21 березня 2012 | 07:28 pm
     

    Маша, приємно чути коли комусь присмакувало, аж ТАК! Dance)

     
  21. Lesya · 06 травня 2012 | 02:45 pm
     

    Пиріг просто СУПЕР!!!!!!!!!!! Я дякую за такий класний рецепт!!!! RazzRazzRazzRazzRazzRazzRazzRazzRazzRazz

     

Прокоментуйте!





:);):-D*DANCE*^^:'(:-[*boo**boxing*X(:P